Keszthely és környéke

Információk a régióról

Keszthely és környéke

Keszthely:

Keszthely a Dunántúlon, Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekvő, élénk turizmussal, fontos gazdasággal, ősi történelemmel és kultúrával rendelkező város. Hévíztől alig pár kilóméterre található. Látnivalók: A keszthelyi Festetics-kastély Magyarország leglátogatottabb kastélya. Ma Helikon Kastélymúzeum néven muzeális intézményként működik. Öt épületben hat állandó kiállítást mutat be. A Balaton legrégebben alapított és máig egyetlen "hivatalos" múzeuma a Balaton Múzeum a "Magyar Tenger" természeti és kulturális értékeit tárja elénk. 

Vonyarcvashegy:

Vonyarcvashegy kedvelt üdülőfalu a Balaton északi partján, a Keszthelyi-hegység déli lankáin. A közel 2400 lakosú település utcái a keszthelyi Balaton öböl partjától egészen a Keszthelyi-hegység tetejéig kúsznak, ahol pazar panoráma várja a látogatókat. A fiatalok körében rendkívül népszerű vonyarcvashegyi Lidó Strand szörfiskolával, vizisípályával és viziszinpaddal nyújt egyedi élményt a balatoni strandok közül. Számos rendezvénye és szolgáltatása igazi élményt nyújt a család minden tagjának.

Balatongyörök:

Látogasson el Balatongyörökre, a Balaton északi partjának gyöngyszemére, ahol a csodálatos panorámát nyújtó Szépkilátó és számos más látnivaló, kikapcsolódási lehetőség is várja, köztük az egyedülálló balatongyöröki strand.

Gyenesdiás:

Strandok Gyenesdiáson, ahol a család minden tagja megtalálja számítását: a Diási Játékstrand mára a környék egyik legszebb strandja családbarát szolgoltátásokkal.

Balatonederics:

Balatonederics község kedvező földrajzi adottságokkal és kiemelkedően szép természeti környezettel rendelkező település. Látnivaló Balatonedericsen akad bőven: a Balaton, a Római Katolikus Templom szépsége, az Afrika Múzeum, a Csodabogyós Cseppkőbarlang, az állandó kiállításnak helyt adó Tájház.

Szálláshelyek a környéken

A környék képekben